Какво представлява педикюрът на KART?

KART педикюр е козметична процедура, базирана на липозомни пилинги и препарати с активни съставки, които синергично и селективно помагат за разтваряне на всички видове кератоза и осигуряват висококачествена регенеративна грижа за кожата. Специалистът, въз основа на състоянието на стъпалото и нуждите на кожата, извършва процедурата, състояща се от следните стъпки:

  1. Повърхностна ексфолиация: почистване на горните слоеве на кожата и подготовка за нанасяне на пилинг, дехидратация с антимикробно действие. Извършва се със сапун на основата на млечна киселина с плодови и растителни екстракти, масло от манука.
  2. Повърхностно-средно ексфолиране: омекотяване на горните слоеве на кожата, разтваряне на протеинови замърсявания и дълбоко овлажняване с помощта на плодови и химични киселини. Интензивно подхранване на кожата, омекотяване на кератозата, предизвикване на регенерация на епидермиса. Извършва се със специален липозомизиран ензимен пилинг – на базата на ензими от папая, ябълка, домат, с хиалуронова киселина и витамини.
  3. Профилактика на гъбични заболявания, заздравяване на пукнатини, възстановяване на увредени тъкани, облекчаване на отоци и болкови синдроми. Извършва се с помощта на препарат с ексфолиращ хидрокиселинен комплекс, съдържащ алантоин.
  4. Ексфолиране на средната линия: отстраняване на горните кератинизирани слоеве на кожата и разтваряне на кератозата. Извършва се с помощта на уникалната система от пилинги KART. Пилингите се подбират индивидуално в зависимост от типа кожа и наличието на локализирани проблеми по стъпалата.
  5. Третиране на нокътната плочка: превенция и помощ в случай на врастващи нокти, подножни мазоли, гъбични лезии, онихолиза, удебеляване на нокътната плочка. Препаратите за лечение на ноктите се избират от специалист въз основа на състоянието на нокътната плочка на клиента.
  6. Дълбока регенерация и възстановяване на кожата на стъпалата и ноктите. Нормализиране на рН на кожата, подхранване, ексфолиране след пилинг, предотвратяване на онихолиза и врастване на ноктите. Извършва се с обогатени с хранителни вещества кремове и масла.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *